Skip to content
Consumentenrecht
Consumentenrecht

Consumentenrecht

 

Consumentenrecht
Consumentenrecht
Consumentenrecht
Consumentenrecht
Consumentenrecht

Het consumentenkooprecht betreft de rechten en plichten van koper en verkoper bij een overeenkomst. De koop wordt gesloten tussen een professionele verkoper (winkelier, leverancier, fabrikant etc.) en een consument. Er worden dan bepaalde afspraken gemaakt. Een mondelinge of schriftelijke afspraak tussen jou en de verkoper schept rechten en plichten voor jullie beiden. Een verkoper is verplicht om jou een deugdelijk product te leveren. Dit is het zogenaamde conformiteitsbeginsel. Dit houdt in dat het product moet voldoen aan bepaalde verwachtingen die jij als consument redelijkerwijze mag verwachten. Zo mag je verwachten dat een koelkast niet binnen twee jaar versleten rubbers heeft.  

Ook geniet jij als consument extra bescherming wanneer jij bijvoorbeeld een mobiele telefoon via webwinkel besteld. Dit is de zogenaamde koop op afstand, hierbij heeft een consument extra tools waarmee hij zijn rechten kan inroepen.

  • In het consumentenrecht staat geregeld wanneer er sprake is van een consumentenkoop, en stel dat je spijt hebt van je aankoop of een gebrekkig product, wanneer en hoe je die kunt ontbinden?
  • Als een product gebrekkig is of je er ook schadevergoeding voor kunt ontvangen? Wat je kunt doen als de algemene voorwaarden van een product niet volgens de regels zijn opgesteld?
  • Wat zijn mijn rechten na de garantieperiode, heb ik nog recht op gratis reparatie of vervanging?
  • Wanneer en onder welke voorwaarde kan ik een beroep doen op ‘koop op afstand’ en daarmee mijn overeenkomst ontbinden?

Onze juristen luisteren naar je en zullen er alles aan doen om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Neem voor meer informatie contact op via: info@iotjuristen.com of contactformulier.

Rechtsgebieden


 

Informatie


 

Contact


 

Rechtsgebieden


 

Contact


 

IoT Juristen
Postbus 8099
9702 KB Groningen

+31 6 28 81 88 80